<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har svidd av 100 mill. på sommerhytta

Tidligere EQT-topp Anders Misund og kona Sol kan konkurrere med nabo John Fredriksen etter å ha totalrenovert et 1.000 kvadratmeter ferieparadis på Nøtterøy.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 21.00
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 991 ord
ALT I ORDEN: Denne sommeren kan familien Misund feriere på hytta på Nøtterøy med alle papirer i orden. I mars kom ferdigattesten.

FOTO: Iván Kverme

– Det må være noe av det fineste som er gjort i fjorden der. Naboeiendommen til John Fredriksen er ganske bra, men dette er spesielt, sier finansmannen Hans Petter Bjarøy.

Det var Tønsberg-mannen Bjarøy som solgte eiendommen til Misund i 2019 for 30,7 millioner kroner. Han kjøpte eiendommen i 2017 for 30 millioner kroner, men ble møtt med kraftig motstand mot planene på hjemmebane.

– Det var mer kona som solgte. Å være på ferie der hun bor var visst uaktuelt, sier Bjarøy med en latter.

– Har du vært og tittet på sluttresultatet?

– Jeg har faktisk vært invitert, men jeg hadde ikke tid. Jeg blir kanskje invitert igjen?

Bjarøy har bare sett eiendommen fra sjøen, men det var nok til å bli imponert.

– All ære til Anders. Man burde sette pris på sånne som gjør det skikkelig, mener Bjarøy.

SENTRALT: Eiendommen ligger i Vrengensundet, og det er kort vei med båt til Tjøme, Hvasser eller Færder fyr om man vil dit. FOTO: Michael Groth

Totalrenovert for 100 mill.

Eiendommen ligger helt på tuppen av Nøtterøy, og har utsikt over Vrengensundet. Nærmeste nabo er John, Cecilie og Kathrine Fredriksen. De har også rundt 1.000 kvadratmeter velholdt bruksareal, men ingen tennisbane.

For det er liten tvil om at jobben hos Misund er gjort skikkelig, og at det må ha kostet veldig mange millioner kroner å gjøre det. På den 16 mål store strandeiendommen er det til sammen nesten 1.000 kvadratmeter bruksareal fordelt på to bolighus, en låve, en stall og en garasje. Alt er renovert, eller erstattet med nye bygg.

Byggekostnaden på nybygg er godt kraftig opp under renoveringsperioden, og renovering er generelt langt dyrere enn nybygg.

Flere kilder Finansavisen har vært i kontakt med antyder at totalkostnaden for sommerstedet har passert 100 millioner kroner.

HEKTISK: Renoveringsprosessen har involvert en mengde håndverkere over flere år for å få stedet i topp moderne stand. FOTO: 1881

Tegnet av Jon Støre

Det er stjernearkitekten Jon Støre som har bistått ekteparet Misund i den svært omfattende og tidkrevende byggeprosessen som har pågått i fire år. Mye av bygningsmassen var i dårlig forfatning da Misund tok over, og låven hadde brannskader. Nå fremstår eiendommen som en perle.  

Selve hovedhuset er totalrenovert. Alt bortsett fra de bærende konstruksjonene er byttet ut, og et lite tilbygg er fjernet. Fasaden er endret for å være mer i tråd med husets opprinnelige uttrykk fra tidlig på 1800-tallet. Det er bygget tre arker på taket som i sin helhet er kledd i gammel takstein. Huset har stue, bibliotek, kjøkken, grovkjøkken og tre soverom og bad oppe.

PUSSER OPP NABOHUSET TIL FREDRIKSEN: Anders Misund og kona Sol har bladd opp totalt over 100 millioner kroner for sommerstedet på Nøtterøy. Foto: EQT

En sidebygning er revet og bygget opp igjen for å tilfredsstille dagens standard. Huset er kledd med hvitmalt panel, og har også gammel takstein på taket. En garasje er revet og bygget opp igjen litt mindre enn den var med plass til to biler.

En stor låve er revet og bygget opp på nytt, men nå er den innredet med fire store soverom med hvert sitt bad og et kontor. En stall er revet og bygget opp igjen som en åpen overbygget utestue. Det inneholder et lite anneks, og i midten er det gjort plass til et basseng. Det gjør at bassenget er helt privat, og det er ikke mulig å se bassenget fra veien eller sjøen. Bak låven har Misund fått tillatelse til å anlegge tennisbane. For at den skal gå mest mulig i ett med omgivelsene har den fått grønt dekke.

Kjøpte huset til Camilla Tangen

I slutten av mars fikk de ferdigattest fra kommunen. Anders Misund har tjent seg rik som partner og Norden-sjef i det Stockholm-noterte private equity-selskapet EQT, og Kapital beregnet i fjor formuen hans til 4,4 milliarder kroner. I høst skrev Finansavisen at han slutter i EQT for å starte for seg selv. Han ville ha mer tid til egne prosjekter, og jobbe litt mindre. Nå satser han på Fraunar Capital Management.

BOLIG: Her i Stjerneveien bor familien Misund, og nå har de fått tillatelse til å lage svømmebasseng. FOTO: Hakon Sæbø

Etter at Anders Misund flyttet tilbake til Norge har han investert tungt i eiendom. Huset i Rugdestien på Ris, hvor familien bodde før utenlandsoppholdet, ligger ute for salg for 35 millioner kroner. 

I 2021 betalte ekteparet 102,5 millioner kroner for en eldre villa i Tennisveien på Slemdal. Her var planen å renovere, og å grave plass til en innendørs tennisbane under huset. Naboprotester, og midlertidig forbud mot tiltak innenfor småhusplanen, skapte vanskeligheter. 

I fjor kjøpte ekteparet villaen til Camilla Hagen Sørli i Vettakollen for 140,5 millioner kroner. Der har de nå fått godkjent planene om å bygge svømmebasseng og å innlemme en bod i hoveddelen.

Finansavisen har vært i kontakt med Anders Misund vedrørende hyttebyggingen, men han ønsker ikke kommentere saken.