<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley oppgraderer oljegiganter

Meglerhuset venter en oppgang i energiaksjer etter svak utvikling siden i fjor høst.

Publisert 25. mars 2024 kl. 18.17
Oppdatert 25. mars 2024 klokken 18.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
SKAL OPP: Morgan Stanley oppgraderer energisektoren og en rekke oljegiganter. NTB

Energisektoren viser igjen styrke på et attraktivt verdsettelsesnivå. Det kan gi en opptur etter at sektoren har prestert svakere enn markedet siden september, ifølge Morgan Stanleys analytikere. 

De oppgraderer sektoren til overvekt og forventer økt interesse fremover for energiaksjer, så fremt de innfrir på inntjeningsforventningene. Den seneste tidens økning i oljeprisen er en av driverne til den ventede økningen i inntjening, tror analytikerne.

Blant aksjene som trekkes frem, er oljegigantene ConocoPhilips, Occidental Petroleum, Diamondback Energy og Devon Energy.

«Vi er i en sensyklus, som historisk har vært godt for energiaksjer», skriver analytikerne i rapporten, som er gjengitt av CNBC.

De fremhever at energisektoren er en av sektorene som har bidratt mest til økningen i inntjening i S&P-indeksen siden Covid-19. Allikevel har aksjene uteblitt fra den brede markedsoppgangen som begynte i oktober.

«Sektoren er en av de billigste og underkjøpte på markedet», skriver analytikerne.

Energisektoren har underprestert til oljeprisen i år, selv om dette gapet er i ferd med å lukkes. På S&P 500 er energisektoren opp 11 prosent i 2024, mens amerikansk WTI-olje har steget 14 prosent. Hele S&P 500 har steget 9,5 prosent.

Siden nyttår har ConocoPhilips, Occidental Petroleum og Devon Energy alle steget drøyt 8 prosent på børsen. Diamondback Energy er opp hele 26 prosent, drevet av megafusjonen med Endeavor Energy Resources i februar.