<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Signerer lang avtale med Equinor

Subsea7/OneSubsea-allianse har inngått en langsiktig, strategisk samarbeidsavtale med Equinor.

Publisert 2. mai 2024 kl. 14.04
Oppdatert 2. mai 2024 klokken 19.08

Equinor og Subsea Integration Alliance (som består av Subsea7 og OneSubsea) har torsdag signert avtale om et langsiktig strategisk samarbeid, går det frem av en børsmelding fra Subsea 7.

Avtalen styrker både Subsea7s og OneSubseas posisjoner som pålitelige leverandører for Equinor, heter det.

Samarbeidet starter umiddelbart med tidlige, felles konseptstudier for to prosjekter: Wisting-feltet utenfor Norge, og Bay du Nord utenfor Newfoundland og Labrador, Canada. 

I henhold til avtalen vil eventuelle EPCI-kontrakter (ingeniørarbeider, anskaffelser, konstruksjon og installasjon) bli direkte tildelt alliansen dersom en endelig investeringsbeslutning blir tatt.

– Equinor jobber hardt med å forbedre og modne Wisting- og Bay du Nord-prosjektene. Å velge leverandør på dette tidlige stadiet er en ny tilnærming til prosjektutvikling for oss, sier direktør for prosjektutvikling i Equinor, Trond Bokn, i en kommentar.

Subsea 7 har samarbeidet med Equinor om omfattende subsea-prosjekter i mange år, eksempelvis i Snorre-utvidelsen på norsk sokkel og utviklingen av Bacalhau-feltet i Brasil.