<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny milliardkontrakt for Subsea 7

Subsea 7 har inngått en kontrakt verdt mellom 300-500 millioner dollar for utvikling av Sakarya-feltet utenfor Tyrkia. 

Publisert 10. mai 2024 kl. 16.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
NY KONTRAKT: Subsea 7 har fått en ny kontrakt. Her Subsea 7-fartøyet Seven Atlantic. Foto: Subsea 7

Undervannsentreprenøren Subsea 7 melder fredag ettermiddag at selskapet er tildelt en stor kontrakt av Turkish Petroleum Offshore Technology Center for utviklingen av Sakarya-feltet i Svartehavet, utenfor Tyrkia. 

Selskapet definerer en «stor kontrakt» som en kontrakt med størrelse på mellom 300 millioner og 500 millioner dollar - tilsvarende et sted mellom 3,2 og 5,4 milliarder norske kroner. 

Kontrakten blir ført opp som bokført inntekt i andre kvartal 2024.

Utvidelse

En innledende kontrakt ble i mai i fjor tildelt til et konsortium bestående av SLB, Subsea Integration Alliance og Saipem, for ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installasjon av den andre utviklingsfasen av Sakarya-gassfeltet. 

Dagens tildeling utvider ifølge selskapet den eksisterende kontrakten med Subsea Integration Alliance for å inkludere installasjonen av Tyrkias første flytende produksjonsenhet (FPU) som en del av fase 2a-utviklingen. Subsea Integration Alliance er et strategisk samarbeid mellom OneSubsea og Subsea7.

Subsea7s oppgave vil ifølge selskapet inkludere installasjon og integrasjon av stigerør, umbilicals, tilkoblinger og forankringssystemer med FPUen.