<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dax-comeback for tysk kjempe

Den tyske storbanken Commerzbank gjør comeback på Dax-indeksen etter nesten fem år utenfor.

Publisert 27. feb. 2023 kl. 10.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
COMEBACK: Tysklands nest største bank, Commerzbank, returnerer til Dax-indeksen fem år etter at de ble skjøvet ut i kulden.  Foto: Bloomberg

Tysklands nest største utlåner var mandag tilbake på Dax-indeksen etter å ha vært borte siden 2018. Banken, som på dette tidspunktet fortsatt var delvis eid av den tyske staten etter en redningspakke, ble fjernet fra indeksen for å gjøre plass til Wirecard – betalingstjenesten som ble avslørt for å ha bedrevet med svindel i 2020.

Dax-indeksen er en såkalt Blue Chip-aksjeindeks som består av store tyske selskaper notert på Frankfurt-børsen. Etter Wirecard-affæren, reviderte Deutsche Boerse, som er ansvarlige for indeksen, Dax til å inkludere 40 selskaper, opp fra 30, og gjorde medlemskriteriene tøffere. 

Comebacket kommer etter at banken har omstrukturert driften, som blant annet gjorde at tusenvis av arbeidsplasser forsvant i søken etter å gå i overskudd igjen.

– Vi har kommet for å bli, sier Commerzbank-sjef Manfred Knof før han ringte på åpningsklokken på Frankfurt-børsen.

– Avkastningen av Commerzbank er et godt signal for det tyske bankmarkedet, la han til.

I fjor var det for så vidt snakk om at Italias nest største bank, UniCredit, så på oppkjøp i Tyskland som en mulighet til å bli en fullt utviklet europeisk bank. Og da kom det frem at italiernerne hadde vært i samtaler med Commerzbank, men at planene ble lagt på is da krigen i Ukraina brøt ut.