<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter hacket – mer enn 200 millioner berørt

Sikkerhetsekspert omtaler det som en av de mest betydelige lekkasjene han har sett.

Publisert 6. jan. 2023 kl. 09.38
Oppdatert 6. jan. 2023 klokken 09.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 275 ord
HACKET: Informasjon om mer enn 200 millioner Twitter-brukere skal ha kommet på avveie. Foto: Bloomberg

Twitter er blitt hacket, og mer enn 200 millioner epostadresser er blitt lekket på et hackerforum, melder Reuters og viser til en LinkedIn-post fra det israelske cybersikkerhetsfirmaet Hudson Rock.

Ifølge Alon Gal, en av Hudson Rocks grunnleggere, skriver at bruddet «vil dessverre føre til mye hacking, målrettet phishing og doxxing».

Gal omtaler lekkasjen videre som «en av de mest betydelige lekkasjene jeg har sett».

Phishing går ut på at folk lures til å avsløre sensitiv informasjon eller installere skadelig programvare, mens doxxing innebærer at folks personlige informasjon offentliggjøres, gjerne i forbindelse med utpressing.

Ifølge Bloomberg skal lekkasjen omfatte mer enn 230 millioner epostadresser, navn og brukernavn og inkludere informasjon om blant andre politikere, journalister og bankansatte. Den skal også vise antallet følgere hver bruker har og informasjon om når kontoene ble opprettet.

Ekspert har sjekket

Ifølge Reuters har Twitter fortsatt ikke kommentert LinkedIn-posten fra Hudson Rock, som skal ha blitt publisert 24. desember. Videre presiseres det at Reuters ikke har kunnet verifisere om dataene som er lagt ut på forumet er autentiske og kommer fra Twitter.

Troy Hunt, skaperen bak varslingsnettstedet Have I Been Pwned – der folk kan sjekke om deres personlige data er blitt kompromittert – har meldt på Twitter at lekkasjen virker å være akkurat slik den er beskrevet som.

Eksperter Bloomberg har vært i kontakt med, opplyser imidlertid at lekkasjen har skyldtes en programvarefeil hos Twitter som siden er blitt fikset.

Begge nyhetsbyråer tilføyer at dataene som er lekket, kan stamme fra rundt 2021 – før Elon Musk kjøpte opp Twitter.

Bloomberg påpeker også at datalekkasjen ikke inneholder kreditkortdetaljer eller hjemmeadresse, og så langt ser det ikke ut til at folk med onde hensikter har utnyttet informasjonen som er gjort tilgjengelig.