<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google sparket flere Israel-kritiske ansatte

Google sparker 28 ansatte etter protester mot israelsk militærkontrakt.

Publisert 18. apr. 2024 kl. 14.55
Oppdatert 18. apr. 2024 klokken 15.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
28 STYKK FIKK SPARKEN: Sundar Pichai, adm.direktør i Alphabet (Google). David Paul Morris

28 ansatte fikk sparken i Google etter en rekke protester i flere byer mot arbeidsforholdene og selskapets kontrakt med den israelske regjeringen og militæret, ifølge CNBC.

Protestene fant sted ved Googles kontorer i New York, Seattle og Sunnyvale i California. I Sunnyvale tok demonstrantene over kontoret til Google Cloud-sjef Thomas Kurian, og skrev en liste med krav på tavlen hans. 

Protestene var ledet av organisasjonen «No Tech for Apartheid».  Budskapet var hovedsaklig rettet mot Googles Project Nimbus – en sky- og AI-kontrakt på 1,2 milliarder dollar med Israel. 

Demonstrantene krevde at Google skulle slutte å støtte det de ser på som medvirkning til folkemord. Gruppen hevdet at Israels forsvarsstyrker bruker Google Photos i Gaza, noe som førte til arrestasjon, fengsling og tortur av tusenvis av palenstinere.

En talsperson for Google uttalte at selskapet leverer skytjenester til flere regjeringer rundt om i verden, og at dette arbeidet ikke er rettet mot sensitive eller militære operasjoner.

Google beskrev de ansattes handlinger som uakseptable og forstyrrende. De ansatte som deltok i protestene ble satt under etterforskning, fratatt tilgang til systemene sine, og de som nektet å forlate kontorene ble arrestert.