<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stiger på økte skyinntekter

Microsoft omsatte for mer enn ventet, og leverte et sterkt resultat. Aksjen stiger i etterhandelen

Publisert 25. apr. 2024 kl. 22.04
Oppdatert 25. apr. 2024 klokken 22.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft, legger frem tall torsdag. Bloomberg

Microsoft leverte et resultat på 2,94 dollar per aksje. Omsetningen endte på 61,9 milliarder dollar.

På forhånd var det ventet et resultat på 2,82 dollar per aksje. Omsetning var ventet å lande på 60,8 milliarder dollar.

Omsetningstallene representerer en vekst på 17 prosent mot første kvartal i 2023. Det er over prognosen på 14,5 prosent gitt av ledelsen da fjerdekvartalstallene ble presentert i januar.

AI-boost

Det var høye forventninger til veksten i skytjenesten Azure, som styrket seg til 31 prosent. Analytikerne ventet at veksten i Azure svekkes til mellom 28,6 til 28,8 prosent, mot 30 prosent foregående kvartal. 

«Basert på den sekvensielle veksten på nær 400 millioner dollar i AI-relatert arbeid i forrige kvartal, forventer vi at ledelsen vil kunne vise til over 1 milliard dollar i AI-inntekt», skriver analytiker Kirk Materne i Evercore i forkant av rapporten

«Når det er sagt, ettersom AI i større grad sys sammen med eksisterende skytjenester, forventer vi ikke at disse tallene vil fremheves i like stor grad».

Stiger i etterhandelen

I etterhandelen skyter aksjen oppover, med en oppgang på 4,6 prosent.

Investorene var i forkant av tallene pessimistiske, og aksjen stengte ned 2,8 prosent torsdag. Microsoft hadde ved stengetid torsdag steget 5,6 prosent siden nyttår, og 30 prosent på et år. Selskapet er verdt 3.040 milliarder dollar, noe som gjør det til verdens mest verdifulle selskap.